Sämpylöitä siitä, mitä kaapista löytyy

Voi harmi, ettei tuoksuja saa säilöttyä ja liitettyä tähän mukaan. Tänään teki mieli jotain pientä suolaista tuoretta teen kanssa. Katselin kaappejani, valikoima rajattu, ei munia, ei maitoa, ei muuta kuin luomuvehnäjauhoja jauho-osastolla. Mutta sitten jännittäviä lisäeväksi: kuivattuja suppilovahveroita, tuoretta rucolaa ja kovaa lampaanmaitojuustoa. Siispä sämpyläsarvet:

0,5 l vettä
rkl hunajaa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
4 rkl jauhettua kuivattua suppilovahveroa
0,5 dl rypsiöljyä
n. 8 dl luomuvehnäjauhoja
0,75 dl juustoraastetta

Taikina alustetaan, kunnes irtoaa käsistä, ei liian kovaksi. Kohotetaan kaksinkertaiseksi. Kaulitaan kuten korvapuustit, leikataan kolmioiksi, laitetaan täytteeksi silputtua rucolaa ja juustoraastetta, käännetään sarviksi. Kohotetaan pellillä. Sivellään vedellä, paistetaan 225° kauniin värisiksi (vie 10-15 minuuttia).

Lisäsin taikinaan jauhettua sientä siksi, ettei minulla ollut kokojyväjauhoja eikä mitään hiutaleita. Mortteli oli vielä löytymättä, mutta opiskelukodin muuttokuormassa mukaan oli tarttunut Jamie Oliverin kehittelemä mausteiden jauhamisvempain, joka vastaa morttelia. Kuivatut sienet jauhautuivat muutamalla ravistelulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys