Keventäjän paprikaunelmakeitto

Jääkaapissa sattui olemaan suuri ihana punainen paprika ja katkarapujen jämät. Googlasin hakusanoilla paprika, keitto, katkarapu ja löysin mainion paprikakeiton ohjeen, jota hieman muunnellen syntyi uusi suosikki. Tännekin säilöön.

En ennen ole tällaista tehnyt. Sopii myös linjojaan vahtivalle. Vähän niitä, mitä välttää pitäisi, sopivasti sitä, mitä tulisi lautaselle laittaa. Ja tietenkin se tärkein, ihan älyttömän hyvää.

Tällä ohjeella syntyy kaksi lounasannosta.

Iso sipuli tai pari pientä kuutioiksi ja kasariin paahtumaan. Sipuli on parasta paahtaa aluksi kuivalla pannulla, mutta pinnoitettujen kasareitten kanssa on hyvä olla tilkkanen öljyä. Käytin macadamiaöljyä, joka kestää hyvin kuumentamista. Vaikka se on kallista, tilkkanen riittää ja riittoisaa on. Jokainen tekee makunsa mukaan tässä suhteessa.

Pari kolme litistettyä valkosipulin kynttä perään, jahka sipuli on aikansa pyörinyt yksinään. Hetken kuluttua paprikapalaset. Laitoin mukaan myös nahistuneen tomaatin. Vähän oliiviöljyä. Paistetaan kasviksia tovi.

Kuuma kalaliemi joukkoon. Jos kalaliemi on kuutiosta, puolet liemipaketin ohjeesta eli laimeana, ettei tule liikaa suolaa. Muuten suolaa ei tarvitse lisätä. Pippuri tekee hyvää. Lisäsin myös chiliä. Keitto saa olla kohtuullisen löysää. Hiljaista kiehumista 20 minuuttia. Sauvasekoittimella sileäksi.

Lautaselle keittoa, katkarapuja, raejuustoa ja jos tuoreita yrttejä löytyy, niitä. Itselläni oli korianteria ja sepä sopi aivan nappiin tämän keiton täydentäjäksi.

Helppo säveltää muunnelmia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys