Pehmelö, juotava aamiaissalaatti

Pehmelö (smoothie) on mainio ennakkolääke stressaaviin typäiviin. Samaan lasiin kaikki aivoja ja suolistoa ruokkivat luonnonaineet. En usko pilleripurkkeihin, patsi tietenkin kalanmaksaöljyyn, joka sekin on luonnontuote. En ole varsinaisesti aamuihmisiä, mutta tämä resepti takaa ainakin minulla virkistävän aamunavauksen. Olen aiemminkin laittanut samasta aiheesta reseptin, jossa marjarouheet olivat pääroolissa.

Vihreä pehmelö: peruskaavaan banaani, puolikas avocado (toinen puolikas jääkaappiin kivineen odottamaan seuraavaa aamua, kivi estää kuoppaa tummumasta), pähkinöitä, vihreitä salaattitapeita. Nesteeksi sitruuna, vettä. Reseptiin sopivat myös hyvin piimä, rasvaton maito ja rahka.

Tässä kuvassa tämän aamun tarpeet (nämä kun ovat käden ulottuvilla tehosekoittimen lähellä, on nopea koota). Kaikki vihreät salaattitarpeet raakoina, huuhtelu riittää myös nokkosille, tämän vuoden ajan eliksiirille (talvella kuivattuna).
Kuvassa:

  • isolla lautasella pähkinöitä: parapähkinä (yksi päivässä, seleeniä), saksanpähkinää, hasselpähkinää, parapähkinää; siemeniä: chia-siemeniä (vähintään puoli tuntia liotettu, voi laittaa illalla veteen), maapähkinöitä, manteleita (magnesiumin lähde), jauhettuja hampunsiemeniä ja muita: kauralesettä, vehnänalkoita, männyn siitepölyä, mehiläisten siitepölypalleroita, salviaa, minttua, kuivattuja pihlajanmarjoja, kurkumaa ja kuusen kerkkiä
  • pienellä lautasella banaani, puolikas avokado, kurkkua, lehtikaalia, parsakaalin nuppuja, salaatin lehtiä
  • lisäksi: liotettuja chia-siemeniä, tuoreita nokkosia, limen ja sitruunan mehua, muutama tippa hyvää oliiviöljyä ja tyrniöljyä (lisäsin vielä pari tippaa viinietikkaa, sillä öljy ja etikka auttavat vihreiden kasvisten ravintoaineitten imeytymistä)
Tämmöistä syntyi:
Kannattaa kehitellä omaan makuun sopiva versio. Makeutusaineita ei tarvita. Raikkaaseen pehmelöön riittää banaanin makeus. Toinen versio syntyy marjoista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan