Lavalta pöytään: salaattia Häränsalmen tapaan

Jälkikasvun pyynnöstä tulee oikein tarkka ohje siitä, miten tämä äiti tekee kesäsalaatin. Tämän tekemiseen menee hieman aikaa, mutta näpertely kannattaa. Maustuu jääkaappisäilytyksessä, jos sellaiseen yhtään jää.

Ensin käydään lavalla hakemassa iso kulhollinen salaattilajitelmaa, nippu ruohosipulia, pieni sipuli varsineen ja tupsu persiljaa. Sitten laitetaan salaatinlehdet väljään kylmään veteen, valutetaan (lingotaan), ja kuivataan. Otetaan suuri salaattivati ja aloitetaan kastiketahnan valmistuksella. Tämä ohje on nyt pyynnöstä tosi tarkka. Säveltää voi tarpeiden ja maun mukaan.

0,5 dl pieneksi saksittua ruohosipulia
2 isoa valkosipulin kynttä puristettuna (hyvää tuoretta uuden sadon valkosipulia)
0,5 tl mustapippurirouhetta myllystä
0,5 tl Herbamarea (yrittisuolaa)
2 rkl balsamiviinietikkaa (basilikamaustettua jos on)
1 rkl basilikaöljyä
0,5 rkl mauste-etikkaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl rypsiöljyä
1 karkeaksi raastettu porkkana
pieni sipuli varsineen pieneksi pilkottuna (ei kaikkia varsia, jos on tuuhea)
0,3 dl persiljasilppua

Kaikki kastiketahnan ainekset hierotaan hyvin sekaisin.
Revitään salaatti joukkoon. Käännellään kastikkeeseen maustumaan aina kun revittyä salaattia kertyy pari kourallista. Lopuksi pilkotaan 4 suurta kypsää tomaattia joukkoon (tai rasiallinen mini/luumutomatteeja puolitettuina).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys