Broileria ja riisiä

Tuttu yhdistelmä. Tein ihan uudella tavalla. Lähikaupasta sai muhkaita rintapaloja, niitä kaksi (riittivät neljälle, niin muhkeita). Uuni kuumenemaan 175°.

Paistoin ensin rintaleikkeet tilkassa öljyä. Pannuun mukaan tikuiksi pilkottu porkkana ja kaksi lyttyyn litistettyä valkosipulin kynttä. Annoin tiristä kunnolla, ei liian kuumassa, sillä lailla, että pintaan tulee hyvä väri. Puolitin leikkeet ja paistoin pinnalta vielä halkaistut osat.

Leikkeiden tiristessä pannulla valmistin haudutuslimen, johon kuumaa vettä kunnon loraus, siihen kanafondia, ruokalusikallinen hunajaa, purkillinen ananasmurskaa liemineen, pienen sitruunanpuolikkaan mehu, kuivattua timjamia ruokalusikallinen hienoksi hierottuna, puoli teelusikallista currya, 10 cm pala purjoa ohuiksi renkaiksi siivutettuna puoli desiä ruokakermaa, yrtti crème fraîchen jämät, noin 2 tuokalusikallista.

Kun rintaleikkeet olivat saaneet väriä, siirsin ne hautumaan paistoliemeen ja paahdoin riisin (valitsin jasmiiniriisin, kun sitä sattui olemaan) pannulla jämäöljyssä (hyvännäköistä, pannu ei liian kuumana). Kun riisit olivat mukavasti paahtuneet, kaasin ne liemeen ja kääntelin lihat päällimmäiseksi.

Uuniin 50 minuutiksi ja tulos oli oikein maukas, liha mureaa ja maustunutta, neste imeytynyt, ananas ja sitruuna antoivat riisilisukkeelle mukavaa kirpeyttä, jota hunaja ja kerma tasoittivat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys