Mustaherukkatorttu

Kaipaatko vaihtelua vanhaan tuttuun mamman marjapiiraaseen? Tässä sovellus ja oma sävellys parista marjatortusta.

Ensin poimitaan puoli litraa mustaherukoita (osa voi olla myös valkoherukoita). Niistä keitetään täytekiisseli: marjat survotaan ja lisätään 0,5 dl nestettä sekä 1,5 dl sokeria, 3 keltuaista ja 2,5 rkl perunajauhoja. Tasaisesti vatkaten kiisseliksi, joka laitetaan jäähtymään.

Pohjaan tarvitaan 100 g huoneenlämpöistä voita, 1 dl sokeria ja 1 keltuainen, jotka vatkataan pallovatkaimilla ja lisätään valkuainen. Sekoitetaan joukkoon jauhot: 1 dl grahamjauhoja, 1 dl karkeita vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Paistetaan torttuvuuassa 175° seitsemän minuuttia (torttuvuuan pohjalle leivinpaperi, laidoille voitelu ja korppujauhotus.

Säilytä täytteestä erotetut valkuaiset jääkaapissa, sillä ne vatkautuvat pahtaiten kylmänä. Kun täyte on levitetty, torttua paistetaan 15 minuuttia. Vatkaa sillä välin valkuaiset ja desi sokeria kovaksi vaahdoksi. Levitä se tortun päälle, kun vartti on kulunut (tarkista, että torttu on kypsä) ja paista vielä hetki, niin että marenki saa hieman väriä.

Kommentit

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana keksintö tuo Etsiresepti.fi! Menee heti levitykseen ja oma vaatimaton vihkosenikin varmasti listautuu. Vielä kun olisi mobiili-appsi, että sujuvasti voisi kaupassa etsiä ja kauppalistan luoda.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan