Valkosipulikeitto ilman kermasamettia

Päivä taittui, nälkä kasvoi. Valkosipulia oli yllin kyllin. Keitto. Netin puoleen käännyin. Samettisia soseutettuja kermaan hukutettuja oli tarjolla, taatusti hyvää, mutta nyt ei tehnyt mieli kermaa, voita eikä juustoa (eilisillan suklaa syntilistalla).

Soveltaen paria ohjetta syntyi maukas, ravitseva ja kevyt valkosipulikeitto. Kas näin:
Halkaise kaksi kokonaista isoa kuorimatonta valkosipulia (tai 3-4 pienempää) puoliksi ja kääri folioon. Anna paahtua puoli tuntia 200° C.

Kuori pehmenneet sisukset pannulle, hitusen sokeria ja yksi pilkottu sipuli mukaan. Ei siis rasvaa tässä vaiheessa. Paahda niin, että sipulit saavat kultaisen sävyn. Lisää hiukkasen oliiviöljyä, sen verran, etteivät sipulit tarti pannuun. Paahda hetki.

Lisää pieniksi pilkotut kuivatut perunat (2 isoa perunaa). Kääntele tovi niin, että perunasuikaleetkin kuumentuvat ja saavat hitusen väriä (ei mitään käristystä).

Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Anna kiehua hetki. Lisää mukaan kanalientä (kuutio tai fondia). Lisää purkillinen paseerattua tomaattia (500 g). Pari teelusikallista kuivattua rosmariinia. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lopuksi persiljasilppua desin verran joukkoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys