Kaalia kupuun

Kaaleja olisi hyvä syödä paljon. Kaalit ovat terveellistä ja maukasta ruokaa, useimmiten myös edullista. Tämä kaaliresepti on helppo, nopea ja tietenkin maukas. Yhdistelmä kuulostaa vähän oudolta, mutta toimii. Maukkainta kaalisalaatti on, kun se saa vetäytyä jonkin aikaa. Kannattaa tehdä yhdellä kertaa suuri annos. Suuren annoksen tekeminen on helppoa – varsinkin jos omistaa kaalihöylän, jollaisen itse toin aikoinaan Itävallasta. Sopii hyvin pitopöytään, koska on helppo ja nopea valmistaa ja on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Siispä näin:
  • valkokaalia pilkottuna pieniksi suikaleiksi
  • palvikinkkua samanlaisiksi pikkusuikaleiksi
  • raejuusto
  • sinappikastike (itse tehty tietenkin eli hyvää ruokaöljyä, vähän etikkaa, paljon sinappia, pippurirouhetta, suolaa, sokeria ja ravistetaan sekaisin)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys