Tofua ja salsaa sunnuntairuuaksi

Viikolla laitoin intialaiskeittokirjan inspiroimana kikherneitä, jugurttia ja vihreaa chiliä (raita). Vihreää chiliä ei ollut lähistön kaupassa erillisenä, vaan punaisen parina. Mieleen muistuikin kaupassa kaukaisilta ajoilta Kari A. Hintikan (@ubiq) Jaikussa jakama meksikolaisen salsan ohje (perua Ruokala.tv:stä). Perusohjeessa chilejä oli 3 (2 punaista ja yksi vihreä). Itse käytin 4 punaista ja valkosipuliakin kaksinkeraisen määrän eikä salsasta tullut liian tulista.

Koska tähän aikaan ei saa ylikypsiä tomaatteja, laitoin kokonaisena säilöttyjä. Valkopippuri sitten aina tuoreeltaan jauhettuna. Valmiiksi jauhettua ei kannata ikinä ostaa, sillä sen maku on... no paha. Suolaa laitoin vain teelusikallisen, kun käytän muutenkin vähänlaisesti suolaa. Karin Ruokala.tv:stä nappaama ohje:

  • 1/2 dl öljyä
  • 2 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl paprikaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl vihreä chili (ei mitenkään kriittinen, jos ei löydy kaupasta)
  • 4 kpl kypsiä tomaatteja
  • 3 rkl sokeria (voi olla paljon vähemmänkin kunhan suola-sokeri-suhde säilyy)
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl valkopippuria
  • 2 kpl valkosipulin kynsiä (tai 2 kiinalaista kokonaista)
  • 2 limen mehu (tai sitruunaa)
Chilit paloitellaan (hanskat käsissä tai silppurivehkeellä), kaikki muukin pienitään. Chilit freesataan öljyssä, muut ainekset limemehua lukuunottamatta muhimaan. Lopuksi mehu.

Paistoin marinoitua tofua pannulla. Lämpimän salsan kanssa verraton yhdistelmä. Salsaa jäi vielä purkitettavaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys