Porkkanakeittoon pari uutta konstia

Porkkanakeitto tuo tuttu saa uusia sävyjä Dixonin mainion reseptin ja pienen oman lisäyksen ryydittämänä. Keltaista, oranssia, punaista. Lämpimien värien ja kuumien makujen voimistusta ulkoilupäivän päätteeksi.

Vesikattila (vajaa litra vettä) ja valurautapannu tulille. Pannulle kaksi karkeasti pilkottua punasipulia paahtumaan, tovin jälkeen loraus rypsiöljyä ja kaveriksi pannulle 5 lyttyyn painettua valkosipulinkynttä ja yksi viipaloitu punainen chili. Annetaan pehmetä, ei käristystä.

Neljä isoa porkkanaa kuutioiksi, iso tai kaksi pientä perunaa ja kolme tomaattia lohkoiksi. Kiehuvaan veteen pari ruokalusikallista kanafondia ja kaikki vihannekset ja juurekset. Haudutellaan 45 minuuttia.

Soseutetaan sauvasekoittimella. Sekaan nippu hienoksi hakattua punabasilikaa ja puoli desiä sirtuunamehua. Purkki ranskankermaa ja puoli teelusikallista tabascoa. Annetaan vielä hissukseen hautua vartin verran.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys