Kukkiva juustokakku

Ilman uunia rakenneltavat hyytelökakut ovat nopeita ja helppoja tehdä. Harvoin silti olen tehnyt. Nyt oli juhlistustilaisuuteen tarve helposti kuljetettavasta vuodenajan jälkiruokakahvin ja -viinin kaverista. Sovelsin perusohjeita, otin innoitusta Mansikkämäen ohjeesta Kakkua viinissä.

Oma sovellettu ohjeeni:
Pohjaan murustettuja kaurakeksejä ja mantelijauhoa, jähmetetty sulatetulla valkosuklaalla (18 keksiä, 250 g suklaata, vähän voita). Valkoinen osuus vaniljalla maustettua tuorejuustoa (Hovi, koko rasia) ja kermavaahtoa (2 dl) hyydytetään (6 liivatelehteä). Seuraavana päivänä marjat ja kukkaset hyytyneen pohjan pinnalle, päälle puolukkamehu (2 dl ja 3 liivatelehteä, puolukkamehun sijalla voi olla mitä vain muuta mehua, pieni kirpeys sopii kuitenkin hyvin juustopohjan ja makeiden marjojen kanssa). Hetken kuluttua mehukiilteen päälle viinikiille (2 dl makeaa jälkiruokaviiniä ja 3 liivatelehteä). Lasten versioon enemmän mehua, ei viiniä. (Liivate liotetaan ensin kylmässä vedessä, sitten sulatetaan kiehuvalla nesteellä, pieni määrä nestettä riittää, loput kylmänä sekaan, kuumaa nestettä ei parane lisätä juustokermaan eikä marjojen päälle.

Kuvan kakun marjat ja kukat keräsin kotipihalta. Kyllä kesä on kaunis. Säilötyllä kuvallakin voi herkutella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan