Voin voittaja – munakoisoa levitteeksi

Yliopistojen ruokaloissa taitaa jo kautta maan olla tarjolla maidotonta ja eläinrasvatonta levitettä. Sopivat nuo kotipöytäänkin. Hummuksen ohella löytyy tukuittain hyviä reseptejä. Tämän kerrassaan maukkaan munakoisolevitteen ohje löytyi Kotilieden pienilevikkisestä Kotilieden suolaiset herkut -keittokirjasta. Yksinkertaisesti ohjetta hippasen soveltaen näin:

Puolita munakoiso ja laita leivinpaperilla voideltuun vuokaan leikkuupinta alaspäin. Pistele haarukalla nahka. Paista 200° tunnin verran. Anna jäähtyä. Kuori nahka ja paloittele sisus. Lisää puristettu valkosipulinkynsi (1 iso tai 2 pientä), puolen sitruunan mehu, tuoreita pienittyjä yrttejä (basilikaa, rosmariinia, korienteria, ruohosipulia, lisptikkaa yms. mieliyrttejä, kuivat käyvät tuoreiden puuttuessa). Suolaa ja mustapippuria. Oliiviöljyä reilu loraus. Sauvasekoittimella hienoksi.

Tekemiseen menee vain hetki. Samaa tyyliä voi soveltaa papuihin, porkkanaan, palsternakkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan