Mustikkaa ja spelttijauhoa

Piti laittaa mustikkagrahamtorttu, ovat nimittäin hyvä pari. Mutta kun grahamia ei koskaan kannata ostaa isoa pussia (häältyy), pikkupussi oli loppuunkäytetty. Kaivelin jauhoaarteita ja löytyi spelttijauhoa (siis oikeastaan grahamia) sekä quinoajauhoa. Niinpä muunsin vanhan emäntäkouluaikaisen mustikkatorttuohjeen alla olevaan muotoon. Voi ja munat olivat yli yön työpöydällä, jolloin ne sai nopsaan vatkattua lankavatkaimilla. Molemmat sietävät kyllä huoneenlämmössä olemista.


300 g voita
3 dl sokeria
3 munaa vatkataan edellisiin yksitellen

3 dl vj
2,5 dl spelttijauhoa
0,5 dl quinoajauhoa
2 tl lj

Jauhot käännellään sekaan ja taikina levitetään vuokaan. Päälle litra mustikoita (jäisinä) ja purkillinen kermaviiliä, johon on sekoitettu 1 muna ja 0,5 dl sokeria... ai jaa, ohjeessa oli vielä 1 tl vaniljasokeria, jäi nyt tänään pois. Paistetaan 200 asteessa, ohjeen mukaan pohjaa ensin 10 minuuttia ja sitten täytteen kanssa toinen mokoma, mutta enpä omaa ohjettani taaskaan lukenut loppuun saakka. Laitoin kaikki yhdellä kertaa, paistoin 12 minuuttia ja poistin lämmön ja laitoin pohjan vielä muhimaan toviksi alimmalle peltitasolle. Ja kyllä maistuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan