Kevään pähkinäisiä makuja lasissa

Heräävä kevät on nopean noukkijan aikaa. Monet villivihannekset ja rikkausyrtit (rikkaruohojen rakkausnimitys) ovat maistuvia ja syömäkelpoisia vain hetken aikaa. Alituisella korjuulla toki osa, kuten nokkonen, antaa satoa pitkään.

Tämän illan smoothie on lempeä ja harvinaisen aromin maustama. Sävelsin makuja yhteen sillä ajatuksella, ettei kokonaisuus olisi liian voimakas ja että hento pihlajanlehtisilmujen karvasmanteli nousisi esille. Kas näin (määrät voivat vaihdella):

  • kourallinen nuoria nokkosia (sellaisenaan, lannoittamattomasta paikasta kerätty, en ryöpännyt, toki voi ryöpätä ensin nitriitin vähentämiseksi)
  • puoli kourallista pihlajanlehtisilmuja
  • puoli kourallista manteleita
  • banaani
  • 2 rkl sesamin siemeniä
  • 3 rkl Puhti-kaurapuuteria
  • 4 rkl kreikkalaista jugurttia
  • kylmää vettä
Surautetaan pehmeäksi paksuksi juomaksi. En laita koskaan makeuttusaineita smoothieen. Banaanista tulee makeutta riittävästi. Kylläpä maistui lempeästi pihlajanlehtien hento aromi. Auringonlasku lintuineen kruunasi keväisen arki-illan juhlahetken.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys