Kolumbialainen kanakeitto
Nykyajan kanaakanaa... |
Kanakeitto valmistui tietenkin broilerista, kun ei nykyään helposti saa kanaa mistään. Osaavatkohan nuoremmat ihmiset enää kokonaista kanaa käsitellä? Otinpa siis maustamattomia broilerin rintapaloja. Niissä oli sentään luuta mukana. Laitoin ensimmäiseen keittovaiheeseen luut ja nahkat mukaan antamaan liemelle makua.
Ohjeessa on jännää kehotus lisätä erilaisia perunoita. Perunat keitetään myös hyvin kypsiksi. Kannattaa totella ohjetta. Itse laitoin Pitoa, Puikulaa ja van Goghia. Maissintähkinä käytin minimaisseja pakkauksen. Jos käytät kokonaisia esikypsennettyjä maisseja, muista pilkkoa varovasti ja mieluiten hyvillä välineillä (lihakirves ja vasara sopivat hyvin).
Ohjeessa mausteina on juustokuminaa (eli jeeraa) ja timjamia. Luulin, että opiskelukeittiöni kaapista niitä löytyisi, mutta eipä löytynyt. Korvasin oreganolla ja rakuunalla, jotka sopivat keittoon mainiosti. Kanaliemen tein fondista, jossa on vähemmän lisäaineita kuin liemikuutioissa. Mausteiden ja liemivalmisteiden tuoteselosteita muuten kannattaa lukea tarkkaan. Liemikuutioissa on eroja. Myös aromisuolaa saa nykyään seoksena, jossa ei ole natriumglutamaattia.
Ohje suoraan Dixonilta:
1kg suikaloitua kananlihaa
2 l kanalientä
1 silputtu sipuli (laitoin 3 pientä luomusipulia)
1 laakerinlehti
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria maun mukaan
500 g erilaista perunaa pilkottuna
3 maissintähkää paloina
2,5 dl ranskankermaa
2 rkl kaprista (valutettuna ja huuhdottuna)
ohuita avokadon viipaleita
Kana ja mausteet keitetään hiljaisella tulella liemessä puoli tuntia. Siilataan mausteet pois. Tämän tein edellisiltana. Samoin kuorin perunat, pilkoin ja laitoin veteen odottamaan. Perunat keitetään hyvin pehmeiksi. Lopuksi maissit joukkoon ja annetaan vielä kiehua 5 minuuttia. Lisätään ranskankerma, kaprikset ja avokadoviipaleet. Keittoa jäi tähteeksi ja hyvin kesti lämmityksen.
Kommentit
Lähetä kommentti